HuisartsenCockpitHuisartsenCockpit

Vanuit één scherm alles overzien en benaderen wat in je praktijk speelt. Dat is het idee achter de HuisartsenCockpit. Met één druk op de knop realtime inzicht in alle  managementinformatie, personele processen, financiële zaken en projecten ziet u in één oogopslag. Hier ziet u een voorbeeld hoe dat eruit kan zien. Met heldere tegels, overzichtelijk, kortom u heeft inzicht in uw praktijk waardoor er weer rust en ruimte ontstaat om te doen waar het werkelijk om draait: meer tijd voor de zorg en de klant staat weer centraal!

Interessante artikelen: Het toekomstperspectief van de huisarts: Aanpassen of verdwijnen?! 

en: Artikel MO: Omzet Huisartsenpraktijken stijgt maar rendement daalt


Wilt u meer informatie wat de HuisartsenCockpit voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.
1. Wat is de HuisartsenCockpit (HCP) / de GezondheidsCockpit (GCP) 

De HCP/GCP omvat de totale digitale bedrijfsvoering van een Huisartsenpraktijk cq Gezondheidscentrum. Vanuit de cockpit heeft een gebruiker toegang tot allerlei informatie van de praktijk / het centrum.

  • Deze informatie staat in de cloud - het is dus realtime en u kunt het 24/7 en van elke plek gebruiken.
  • Een gebruiker heeft toegang tot dat deel van de cockpit waartoe hij of zij geautoriseerd is.

 

2. Wat doet de HCP/GCP 

De HCP/GCP bundelt alle bekende en voorhanden informatie en brengt dat met elkaar in verband. Dat levert voordelen op voor de eigenaar/manager:

  • Alle managementinformatie, personele processen, financiële zaken en projecten ziet u in één oogopslag. Daarmee heeft u overzicht en inzicht en daarmee kunt sturen op processen.

En voor de medewerkers:

  • Individueel en eenvoudig inzicht in taken, roosters, werkprocessen, afspraken en protocollen van de praktijk. Persoonlijke zaken rondom bijvoorbeeld verlof en ziekte zijn snel en makkelijk geregeld.

 

3. Wat vindt u zoal in de HCP/GCP 

Naast kwaliteitsmanagement en communicatie vindt u in de cockpit ook zaken als:

  • Financieel - de reguliere financiële administratie / boekhouding (koppeling met bank) maar ook alles uit het HIS in termen van opbrengsten (dus geen patiëntgebonden informatie).
  • HRM - Werkrooster, verlof en verzuim, functionering- en beoordelingsgesprekken, overeenkomsten en salarisadministratie. Individuele targets en inzicht in kosten(plaats) en rendements-overzichten per locatie en per medewerker.
  • Abonnementen en onderhoud gebouw - Tijdige herinnering voor verlenging en/of opzegging en reparatie verzoeken met eraan gekoppeld de verantwoordelijke medewerker en dus ook de factuur die digitaal binnenkomt.
  • Materiaalbeheer - Denk hierbij aan alle middelen die in de EHBO-kamer voorradig moeten zijn en geregistreerd qua houdbaarheid. Geldt overigens voor alle medische apparatuur. Dus een planbord met automatische meldingen.

 

4. Voor wie is de HCP/GCP 

Alle medewerkers van een praktijklocatie zijn in principe gebruikers van het systeem - van praktijkeigenaar tot manager, receptionist en praktijkondersteuner.

  • Een gebruiker heeft toegang tot dat deel van de cockpit waartoe hij of zij geautoriseerd is.

 

5. Elke HCP/GCP is maatwerk

Iedere HCP/GCP wordt op maat ingericht omdat workflows, hiërarchie, beslissingsbevoegdheid per locatie kunnen verschillen. 

 

6. Wat levert de HCP/GCP op

Kort gezegd ontzorgt de HCP/GCP uw praktijk. Door het overzicht en inzicht krijgt u rust en ruimte om te doen waar het uiteindelijk om draait: betere zorg. Uit verschillende business-cases blijkt bovendien dat klanten die inmiddels werken met de HCP/GCP stevige kostenbesparingen hebben geboekt.

 

Tot zover de beknopte info over de HCP/GCP. Voor meer gegevens en FAQ kunt u ook een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen

 

Is uw interesse gewekt? Dan maken wij heel graag een afspraak met u om meer van de HCP/GCP te laten zien en uw specifieke vragen en wensen te bespreken.    

           Novivex is partner van de HuisartsenCockpit 


PraktijkCockpit

regelt uw bedrijfsvoering

PraktijkCockpit

Klokkenlaan 35 -  5175 NV  LOON OP ZAND

076 - 300 11 10

PraktijkCockpit

brengt rust en plezier